2020-08-05 11:51:54• hírek • Bede Emőke

Más papírjaival próbált átjutni a határon a guineai fiatalember

A szerdára virradó éjszaka szerette volna elhagyni az országot a petei határátkelőnél egy guineai fiatalember, ám személyes iratainak ellenőrzésekor kiderült, az illető valaki más okmányait adta át a határőröknek.

A határrendészettől megtudtuk, a 25 éves férfi egy, a francia hatóságok által kiállított személyigazolványt nyújtott át, s bár maga a dokumentum nem volt hamis, a fényképen nem az utazó szerepelt, hanem valaki más. A fiatalemberről ezt követően kiderítették, hogy korábban már benyújtotta menedékjogi kérelmét a román hatóságok felé, ám korántsem tervezett az országban maradni, célállomása valamelyik nyugati állam lett volna. Az ügyben büntetőjogi eljárást kezdeményeztek, a szóban forgó személyt pedig továbbirányították a temesvári menekültszállóra.


Erőszakos személy tért volna haza Máramarosba

Szerda hajnalban, 6 óra környékén a csanálosi határátkelőnél szeretett volna az ország területére lépni egy 43 éves, máramarosi férfi. Személyes iratainak ellenőrzésekor kiderült, július 28-án a férfi ellen letartóztatási parancsot adtak ki, a magyarláposi bíróság ugyanis egy év és hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte testi sértés miatt. F. O.-t természetesen nem engedtél tovább, hanem átadták a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársainak. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: